Václav Souček: Příklady táhnou

Ovšemže - jsou důležitější věci, než je sportovní kariéra. Sportovní kariéra ve spojení s reprezentací je ale silný pojem, jenž činí z obyčejného neobyčejné. Emil Zátopek vystavil svými úspěchy Československo očím celého světa, Věra Čáslavská okouzlila Mexiko a Japonsko. Dana Zátopková zasluhuje nehlasnou, tichou, ale nezměrnou úctu za svůj přístup k životu po sportovní kariéře. 

Další příkladné sportovní kariéry si dosaďte podle vlastních pocitů, pocit přihlížejících je podstatný pro výchovu dalších generací.

Odchod z manéží světového cirkusu „bílého sportu“ ohlásil tento týden Radek Štěpánek, na jehož tenis byla radost pohledět, i když odcházel z kurtů na štítě. Přihlížející by se velmi rádi těšili na jeho exhibiční mače, pokud mu je zdraví dovolí.

Neméně zajímavé bude sledovat, jaké pocity povedou přihlížející tenisovou asociaci při úvahách, jak bezprostředně navázat na pozoruhodnou Štěpánkovu reprezentační kariéru; například v jejích službách.

autoři: Václav Souček , baj
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.