Václav Souček: Můj milý deníčku

Policie se při stíhání exředitele nemocnice Na Homolce Vladimíra Dbalého prý opírá o jeho pečlivé záznamy z deníku, který si stíhaný vedl. Stíhaný naopak tvrdí prostřednictvím obhajoby, že deník je pouze fiktivní a údaje v něm je nutno považovat za nevěrohodné.

Stíhaný není bohužel ochráněn jakýmkoliv druhem imunity, což je škoda; jinak bychom mohli být svědky dalších pozoruhodných právních veletočů a ze stíhaného by se postupem doby mohl stát proslulý spisovatel science-fiction, možná i kandidát na některou z cen.
Zatímně je třeba uzavřít tuto poznámku ke dni neutrálním literárním povzdechem z pera písničkáře Pavla Dobeše: „Můj milý deníčku, to máš furt něco…“

Publicista Václav Souček glosuje současné kulturní, společenské i politické dění na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové. Slyšet je můžete každý den v 6:50 hodin.

autor: VS
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.