Václav Souček: Hra o trůny

Hra o fotbalové trůny začala losováním základních skupin Evropské ligy, a není divu, že taková událost zaslouží reprezentativní účast, zvláště když losování probíhá v pohádkovém prostředí Monte Carla. 

Peníze - jak známo - dělají peníze. Ve fotbale jde o velmi okrouhlé sumičky, proto prospektoři od fochu velmi rádi pod tíhou odpovědného poslání předvádějí před kamerami ustarané, posléze i rozjasněné tváře.

Jistý nepoměr počtu účastníků vyzradil všetečný tisk; za velkoklub AC Milán byl přítomen pouze Paolo Maldini, londýnský Arsenal vyslal jen dva zástupce, kdežto velký šéf (nejen) jabloneckého oddílu dorazil s kohortou dalších pěti lidí.

Pravda, neblýskaná událost se jeví jako jistá satisfakce za nedávný policejní doprovod, kvůli jakémusi marginálnímu podezření okolo státních dotací.

autor: VS
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.