Útulek v Hradci Králové rozšířil služby o hotel pro psy

22. červenec 2016

Královéhradecký útulek pro zvířata začal opět poskytovat služby psího hotelu. Volné kotce nabízí pro ty, kteří potřebují pro svého čtyřnohého miláčka najít ubytování během dovolené.

"Máme doma ještě jednoho psa, kterému umřel kamarád a on teď už asi dva měsíce vyje. Museli jsme mu sehnat kamaráda." Říká paní Alena Adamusová, která si pro štěně labradora přijela z Hrádku u Nechanic.

Útulek v Malšovicích byl od února zaplněný ztracenými psy. Na víc než čtyři měsíce tak musel přestat poskytovat služby hotelu.

Teď už ale vedoucí útulku Lenka Lacinová ukazuje malého černého pejska, který čeká až si ho jeho majitelé po dovolené vyzvednou.

Královéhradecký útulek pro zvířata

"V pracovní dny je jednou denně, po ránu, chodím venčit. Ti psi jsou rádi a navíc je i fotím. Poté posílám lidem na dovolenou fotky a zprávu o tom, jak se pes má a jak to tady zvládáme." Dodává vedoucí útulku Lenka Lacinová. Pes má v hotelu i vlastní pelíšek, což je vlastně spojení s majitelem.

Volných míst je 29 a pejsků aktuálně 5. K tomu má hotel ještě asi 10 dalších rezervací. Ty každý den přibývají, protože prázdniny jsou teprve v první polovině.

Služby psího hotelu využije v hradeckém útulku každý rok kolem 120 lidí.

Spustit audio