Jiří Fremuth

redaktor publicistiky

Rozhlas je srdcovka. Jako mladší jsem této větě moc nerozuměl, teď ji chápu.

Proč jste si vybrala práci právě v rozhlase? Práce mě musí bavit a musí mít z mého pohledu smysl. A natáčení pro Český rozhlas Pardubice má obojí. Navíc se ze mě s léty stal i vášnivý posluchač.

Dosavadní kariéra: K novinařině jsem přičichl poprvé jako dvacetiletý v roce 1992 ve sportovní rubrice deníku Právo. Následovalo studium žurnastiky na Karlově univerzitě a 8 let v České televizi, kde jsem byl postupně vedoucím vydání ranních zpráv, reportérem a editorem ranního vysílání. Stále mě to ale táhlo do rodného Hradce Králové, kde jsem následně pracoval jako editor a redaktor zpravodajství hradeckého rozhlasu. Následovala krátká rozhlasová pauza, kdy jsem psal rok pro deník Dnes a rok jsem se staral o sociální sítě České televize na východě Čech. A teď se vracím do rozhlasu v Pardubickém kraji.

Zájmy a záliby: Ve volném času je mým největším koníčkem rodina - chmury bezpečně rozeženou dvě dcerky, manželka, pes. Rád si také dám do těla při sportu, podívám se dobrý film (musí mít hlavu a patu), přečtu si knížku a život mě nutí i být kutilem na našem vesnickém domku. Rád si zahraju s kamarády mariáš a k tomu patří i náležitě hořký ležák... :)

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové