U Borohrádku na Rychnovsku se srazil vlak s osobním automobilem. Nehoda si vyžádala dva mrtvé

22. červenec 2020 07:25

V úterý 21. července 2020 v 16:44 hodin se u Borohrádku na Rychnovsku střetl osobní vlak Sp 1797 jedoucí z Hradce Králové do Čermné nad Orlicí s osobním automobilem. Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném pouze výstražnými kříži. 

Při nehodě byl usmrcen řidič osobního automobilu a spolujezdec. Nikomu ve vlaku se nic nestalo.

U Borohrádku na Rychnovsku se srazil vlak s osobním automobilem

Škoda na vlaku byla vyčíslena na 350 tisíc korun a na osobním automobilu na 180 tisíc.

Drážní inspekce provádí šetření na místě mimořádné události. Na základě přeměření rozhledových poměrů v předmětném kvadrantu bylo zjištěno, že rozhledové poměry pro řidiče automobilu jedoucího v daném směru, vyhověly.

Podle hasičů auto skončilo zaklíněné pod vlakem, ve vlaku byli čtyři lidé, včetně strojvedoucího. "Vlak se s autem zastavil několik desítek metrů za přejezdem, auto je zaklíněné pod vlakem. O evakuačním autobusu se ani neuvažovalo, cestující z vlaku odešli sami," uvedla mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Čtěte také

Nehoda se stala mimo obec na železničním přejezdu směrem do lesa. Podle policie nejde o frekventovaný přejezd, je na odbočce z vedlejší silnice Borohrádek - Čermná nad Orlicí.

Právě zvýšením bezpečnosti na lokálních tratích se zabývá nová stálá komise pro bezpečnost na železnici založen po několika velkých nehodách na železnici v poslední době. Ministr dopravy Karel Havlíček za Hnutí ANO nedávno řekl, že do roku 2022 by mělo být zabezpečeno 500 přejezdů, což bude stát přibližně čtyři miliardy korun.

autor: baj | zdroje: Drážní inspekce , ČTK
Spustit audio

Související