Těstoviny se špenátem 18.4.2009
Suroviny:
400 g těstovin, 600 g listového špenátu , bazalka, 2 lžíce másla, parmezán 10 dkg, smetana 125 ml, petrželka, mletý bílý pepř, sůl, muškátový oříšek
Postup:
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu. Petrželku a bazalku nakrájíme najemno.
Špenát očistíme, odstraníme silné řapíky a listy několikrát důkladně propláchneme ve studené vodě. Špenát vložíme do hrnce s vodou a vaříme, dokud nezměkne.
Pak slijeme vodu a necháme okapat. Pak špenát nasekáme najemno.
Na pánev dáme rozpustit máslo, přidáme nasekané bylinky, které podusíme asi tři minuty na mírném plameni. Poté vmícháme nasekaný špenát, osolíme, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek a pod pokličkou asi ještě pět minut dusíme. Nakonec ke špenátu přilijeme smetanu a necháme ji pár minut za stálého míchání prohřát. Těstoviny scedíme a dáme do větší mísy. Parmezán nastrouháme na jemném struhadle. K těstovinám nalijeme špenát se smetanou, posypeme parmezánem, promícháme a necháme asi pět minut odležet pod pokličkou. Poté servírujeme na talíře, na kterých těstoviny dochutíme čerstvě mletým bílým pepřem.
Vaříme s Habadějem v sobotu 18.4.2009 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.