Těstoviny s krabím masem 24.1.2004
Suroviny:
500 g špaget, 250 g krabích tyčinek, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 0,5 šálku masového vývaru, 1 šálek smetany, sůl, mletý pepř, špetka muškátového oříšku, sekaná petrželka
Postup:
Na másle dozlatova usmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a utřený česnek. Přidáme mouku a za stálého míchání ji osmahneme, zalijeme a za stálého míchání ji osmahneme, zalijeme vývarem, dobře promícháme a chvíli povaříme, aby byla omáčka hladká.
Osolíme, opepříme , okořeníme muškátem, petrželkou a přilijeme smetanu.
Nakonec vmícháme na kousky nakrájené krabí tyčinky a necháme přejít varem.
Čerstvé uvařené špagety rozdělíme na talíře a přelijeme uvařenou směsí.
Vaříme s Habadějem v sobotu 24.1.2004 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.