Švestková klevela 12/9/2009
Suroviny:
1 kg švestek
20 - 30 dkg cukru
2 lžíce rumu
2 lžíce octa
na špičku nože mleté skořice
Postup:
Švestky vypeckujeme, rozpůlíme, dáme do pekáčku, podlijeme malým množstvím vody a pečeme v troubě asi hodinu - nemícháme! Změklé švestky přendáme do kastrolu, postupně přidáváme cukr, stále mícháme a vaříme asi 10 minut. Odstavíme, přidáme rum, ocet a skořici a promícháme. Ještě horkou klevelu naplníme do skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.