Šumavská kapsa 7.11.2009

Suroviny:
600-700 g vepřových kotlet, olej nebo sádlo, trochu hladké mouky, mletý pepř, sůl, trochu vývaru
Náplň: 70 g slaniny, 100 g vepřových jater, 1 větší cibule, 15 g sušených hub, sůl, mletý pepř.

Postup:
Sušené houby předem namočíme do vody. Do silněji nakrájených kotlet uděláme nožem kapsu, opepříme a osolíme.
Na trošce oleje osmahneme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.
Zvlášť na oleji orestujeme kolečka cibule , přidáme nakrájená játra a po chvíli přidáme namočené houby. Chvíli restujeme společně a pak přidáme anglickou slaninu.
V mase uděláme ostrým nožem kapsu, do které vložíme směs. Nakonec maso uzavřeme párátkem nebo špejlí.
Na tuku zpěníme zbylou, nadrobno pokrájenou cibuli, vložíme kotlety, opečeme, podlijeme vodou a v troubě pečeme doměkka. Měkké kotlety vyjmeme, vypečenou šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a povaříme. Šťávou přelijeme kotlety a podáváme.
Příloha: vařená rýže, brambory nebo bramborový knedlík.

Vaříme s Habadějem v sobotu 7.11.2009 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.