Špagety s tuňákem 10.7.2010

Suroviny:
1 konzerva tuňáka v rostlinném nálevu, 1/2 sáčku špaget nebo jiných těstovin, 1 žlutá paprika, eidam, mozzarela (stačí menší balení), rajčatový protlak, 2 rajčata, 1 stroužek česneku, bazalka, provensálské koření, koření směs na ryby, alpská sůl
Postup:
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu.
Do hlubší pánve vlijeme obsah konzervy s tuňákem (pokud je příliš oleje, trochu ho odlijeme stranou).
Přidáme koření dle chuti, nakrájíme veškerou zeleninu na kostičky, vhodíme do pánve a zamícháme. Po chvíli přidáme rajčatový protlak a sůl. Nakonec ještě přidáme sýr, necháme rozpustit a zamícháme. Těstoviny vložíme na talíř a přilijeme hotovou omáčku, ozdobíme bylinkami a na plátky nakrájenou mozzarelou.

Vaříme s Habadějem v sobotu 10.7.2010 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.