Špagetový věnec se špenátem 31.10.2009
Suroviny:
250g špaget, sůl, tuk na vymazání, 300g mraženého špenátu, 1 červená paprika, 150g goudy, 6 vajec, 205 ml mléka, pepř, muškát, řeřicha
Postup:
Těstoviny nasypeme do vařící osolené vody a uvaříme je. Slijeme je a necháme je okapat. Vymastíme věncovou formu. Troubu rozehřejeme na 200 stupňů Celsia. Necháme rozmrazit špenát. Rozpůlíme papriku a nakrájíme ji na kostičky. Přisypeme je ke špenátu a promícháme. Do formy střídavě vyrovnáme špagety se zeleninou. Vrstvy posypáváme 100g sýra. Rozkvedláme vejce s mlékem, solí, pepřem a muškátem. Směsí přelijeme nákyp. Velký kastrol do poloviny naplníme vodou a vložíme do něj formu. Překryjeme pečícím papírem a pečeme asi 40 minut. Nákyp opatrně vyklopíme z formy, posypeme zbývajícím sýrem a krátce zapečeme. Nakonec vše posypeme řeřichou.
Vaříme s Habadějem v sobotu 31.10.2009 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka