Sekaná od babičky (4 - 5 šišek) 10/10/2009
Suroviny:
3/4 kg předního hovězího
30 dkg libového uzeného bůčku
1,5 kg libového vepřového bůčku
3 velké cibule
1 palička česneku
majoránka
sůl
pepř
hrst drcených ořechů
5 vajec
5 rohlíků namočených v mléce
1 lžička olivového oleje
1 malá lžička želatiny
strouhanka
řapíkatý celer
Postup:
Maso, cibuli a česnek umeleme, přidáme vejce, namočené rohlíky, ořechy, olej, želatinu, koření a sůl, promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Z hmoty vytvarujeme šišky a do každé vpravíme stonek řapíkatého celeru a upečeme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.