Šátečky plněné drůbežím masem a Nivou 27/2/2010

Suroviny:
300 g kuřecích prsíček
100 g anglické slaniny nakrájené na plátky
150 g Nivy
1 menší červená paprika
1 pórek
chilli paprička - nemusí být
Dijonská hořčice
bylinky podle chuti
sůl
pepř
mletý kmín
drcený kmín
2 listová těsta
1 vejce na potření
olej

Postup:
Kuřecí maso nakrájíme na drobné kostičky, opepříme a lehce osolíme a necháme asi hodinu rozležet. Maso zprudka opečeme na oleji, okořeníme a přendáme do misky. K vychladlému masu přidáme nastrouhanou Nivu, nadrobno pokrájenou anglickou slaninu, papriku a pórek. Podle chuti můžeme přidat i chilli papričku. Promícháme a necháme do druhého dne rozležet. Listové těsto rozválíme, rozkrájíme na čtverce, naplníme směsí a přehneme. Povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem, propícháme a posypeme drceným kmínem. Pečeme ve vyhřáté troubě.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.