Salát z brambor a okurky podle Majdy (od paní Magdalény z Nové Paky)
Suroviny: brambory, salátová okurka, ředkvičky, cibule, pažitka
Na zálivku: studený vývar, vinný ocet, dijonská hořčice, sůl, cukr, pepř
Postup:
Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout do vlažna, oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme k nim ředkvičky nakrájené na silnější plátky, okurku nastrouhanou na tenké plátky, cibuli a pažitku najemno. Zalijeme vyšlehanou zálivkou, promícháme a dáme proležet do lednice.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.