Rudolf Hrušínský mladší: Je teď hodně populární, když herec improvizuje. Ale opravdu to umí málokdo

9. říjen 2021

Magazín o zdravém životním stylu. Chcete být fit, vědět co se nosí a poznat zajímavé osobnosti? Poslouchejte Šarm:

  • 00:57 Rozhovor s hercem Rudolfem Hrušínským mladším
  • 04:42 Štěstí je tématem letošního Designbloku v Praze
  • 07:59 Jak můžeme vhodně zvolenou stravou zpomalit stárnutí
  • 10:54 Petra Henychová a jídelníček při sportování
  • 15:12 Aneta Kohoutová a finské saunování jako životní styl
  • 18:32 Glosa spisovatelky Haliny Pawlowské

Čtěte také

Syn herce Rudolfa Hrušínského staršího, starší bratr herce Jana Hrušínského a otec Rudolfa Hrušínského nejmladšího, to je herec Rudolf Hrušínský mladší, který nedávno oslavil 75. narozeniny. O všech členech hereckého rodu Hrušínských je možné říct, že divadlo je jejich život.

Rudolf Hrušínský mladší, který hraje v jednom nekonečném seriálu, také divadelní prkna miluje. Ovšem také zůstává filmovou hvězdou. Jeho zatím poslední film, který natočil, je titul Stáří není pro sraby. O čem a pro koho tento film je?

„Jak už název prozrazuje, tak hlavní postavy ve filmu mají už trošku vyšší věk. Patřím mezi ně i já, Jiří Krampol, Luděk Sobota, pan Frej a pan Přeučil. A stáří samozřejmě není procházka růžovou zahradou, což sám na sobě zjišťuji neustále."

Zatím problémy s pamětí nemám, mám ji docela dobře vytrénovanou a neustále ji trénuji.
Rudolf Hrušínský mladší, herec

Vždy jsem herce obdivovala, jak si slovo za slovem dokáží zapamatovat text. Je to nějaký druh paměti, který se dá natrénovat?

Čtěte také

„Teď je hodně populární když herec improvizuje. Ale pokud herec improvizuje, tak to musí umět. A takových je strašně málo. Myslet si, že je někdo Jan Werich jen proto, že improvizuje, tak to není pravda. Musí se improvizovat tak, aby to splňovalo původní poslání hry."

„Fakt je ten, že já zatím problémy s pamětí nemám, mám ji docela dobře vytrénovanou a neustále ji trénuji. Protože hraji v seriálu, kde třeba natáčíme 40 stránek textu za den a musím se je naučit přesně. Tam není možná žádná improvizace, protože to snímají tři kamery a kameramani čekají na určité slovo v textu, kde se přepíná."

To vše a ještě mnohem víc v magazínu o životním stylu Šarm v sobotu po 18 a neděli po 11 hodině. Na setkání s vámi se těší Lada Klokočníková.

Spustit audio

Související