Roláda z mletého masa 23.5.2009

Suroviny:
mleté maso, 20 dkg šunky, 20 dkg anglické slaniny, 20 dkg paprikového salámu, červenou a žlutou papriku, 20 dkg nivy, hořčice, alobal

Postup:
Mleté maso si ochutíme tak, jak jsme zvyklí. (Houska namočená v mléce, vajíčka, sůl, pepř, nadrobno nakrájená cibule, majoránka, česnek.)
Maso rozprostřeme na alobal potřený olejem, potřeme hořčicí a poklademe salámem, šunkou, slaninou, paprikami a nivou.
Zabalíme, položíme na plech, podlijeme vodou a pečeme. Před dopečením roztrhneme nahoře alobal a necháme povrch zezlátnout.
Při pečení podléváme.

Vaříme s Habadějem v sobotu 23.5.2009 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.