Prudký vítr převrátil nafukovací hrad v zábavním parku v Chlumci nad Cidlinou. Zranilo se šest dětí

27. srpen 2020 08:13

Policie dál vyšetřuje nehodu v zábavním parku v Chlumci nad Cidlinou. Šest dětí se tam včera zranilo poté, co se s nimi v silném větru převrátil nafukovací skákací hrad. Jedno musel do nemocnice transportovat vrtulník. Větrné počasí vládlo nad většinou republiky včetně Královéhradeckého kraje už od rána, po poledni ale vítr zesílil. 

Personál parku se podle provozovatele snažil na změnu povětrnostních podmínek okamžitě zareagovat.

„Chlapi ty atrakce vypínali, najednou přišel prudký náraz větru a celý hrad to vzalo," popisuje provozovatel zábavního parku Roman Švec okolnosti neštěstí.

Na místě zůstalo šest zraněných dětí, ke kterým postupně mířily všechny složky záchranářů. Jako první dorazily čtyři jednotky hasičů.

Prudký vítr převrátil nafukovací hrad v zábavním parku v Chlumci nad Cidlinou

„Hasiči provedli průzkum místa zásahu, zdravotnická služba měla v péči celkem šest zraněných dětí. Všechny byly transportovány do nemocnice, jedno bylo převezeno vrtulníkem letecké záchranné služby," říká mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Park postupně opustili hasiči, záchranná služba i hasiči, na místě ještě nějakou dobu zůstali policisté. Ti podle mluvčí Magdaleny Vlčkové celou věc dál šetří.
„V současné chvíli zjišťujeme skutečnosti, které vedly k této nešťastné události. A zabýváme se rovněž mírou případného protiprávního jednání."

Co se vlastně stalo?

Provozovatel Roman Švec měl informace od personálu jen zprostředkovaně.
„My jsme ten hrad měli připevněný. Bohužel se přetrhly ony kotvící kurty. A přetrhly se dokonce i kovové spojky."

Prudký vítr převrátil nafukovací hrad v zábavním parku v Chlumci nad Cidlinou

V samotném hradu nebo jeho ukotvení by podle něj problém být neměl, tuhle atrakci kvůli možnému opotřebení materiálu park každé dva roky mění a tenhle byl nový, nainstalovaný na začátku srpna.

Každopádně i to, jestli byla atrakce v odpovídajícím stavu, teď musí ještě prověřit policisté. Park byl po události na zbytek dne uzavřen, dnes by ale už měl být až na zmíněný hrad znovu v provozu.

autoři: Tomáš Lörincz , baj
Spustit audio

Související