Při požáru v kravíně na Jičínsku bylo zachráněno přes 100 zvířat. Škoda dosáhla 900 tisíc korun

17. červen 2019 09:06

Krajské operační a informační středisko přijalo  v sobotu po 13. hodině hlášení o požáru v objektu kravína v části Bukovina u Pecky. Na místo zásahu bylo vysláno celkem devět jednotek hasičů.

Z objektu kravína bylo nutné evakuovat nejen ošetřovatele zvířat, ale také více než 100 kusů dobytka. Osoby byly následně prohlédnuty zdravotnickými záchranáři, všechny byly v pořádku.

Průzkumem na místě události hasiči zjistili, že došlo k zahoření UNC nakladače. Požár jednotky lokalizovaly v 14:31 hodin, hasiči ještě zkontrolovali objekt pomocí termokamery kvůli možným skrytým ohniskům.

Sedm jednotek hasičů likvidovalo požár bývalého kravína v Nové Vsi na Rychnovsku

Sedm jednotek hasičů likvidovalo požár bývalého kravína v Nové Vsi na Rychnovsku

V úterý 11. června odpoledne přijalo krajské operační středisko hasičů oznámení o požáru přístavku u objektu bývalého kravína v obci Nová Ves na Rychnovsku. Po příjezdu na místo události hasiči zjistili, že se požár z přístavku rozšířil do podkrovních prostor kravína. Celý objekt byl silně zakouřen.

Likvidace požáru byla ohlášena těsně po 15. hodině. Dohlídku nad požářištěm prováděla následně dobrovolná jednotka z Pecky.

Příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování. Předběžná škoda byla stanovena na 900 tisíc korun, přičemž vznikla škoda na samotném nakladači a také na budově.

Díky zásahu jednotek požární ochrany se podařilo uchránit hodnoty ve výši asi 30 milionů korun.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nové Paky a Jičína a dále JSDH Nová Paka, Pecka, Bělá u Pecky, Lázně Bělohrad, Stará Paka, Jičín a Horní Nová Ves.

autor: baj | zdroj: HZS Královéhradeckého kraje
Spustit audio

Související