Prezidentské řízky 22.11.2003
/ recept od posluchačky Danuše Novákové z Trutnova /
Suroviny:
vepřové kotlety, hořčice, cibule, šunka nebo šunkový salám, Eidam, vajíčko, strouhanka, tuk na pečení, sůl, pepř.
Postup:
Maso mírně naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách, potřeme hořčicí na jedné straně.
Na to dáme cibuli nakrájenou na jemná kolečka, plátek šunky nebo šunkový salám.
Nastrouháme sýr na hrubším struhadle a promícháme se syrovým vajíčkem. Směs klademe na šunku a jemně posypeme strouhankou.
Plátky vložíme do zapékací mísy vymazané olejem nebo jiným tukem, zapékáme cca 45 minut.
Na hotové řízečky dáme plátky másla a podáváme s přílohou.
Jako příloha se hodí : brambory, hranolky či bramboráčky.
Pozn.: Dle chuti je možné maso ještě okořenit v začátku po natření hořčicí grilovacím kořením.
Vaříme s Habadějem v sobotu 22.11.2003 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.