Pomůžete? Podezřelý muž se sám natočil, když se pokoušel dostat do cizího mobilu

23. říjen 2019 09:36

Policisté z obvodního oddělení Hradec Králové 1 od 30. září řeší ztrátu mobilního telefonu a peněženky, v které byly osobní doklady, platební karta a hotovost. Poškozený muž vyčíslil škodu na částku přesahující 20 tisíc korun.

Prostřednictvím vyhledávací aplikace se poškozenému muži podařilo druhý den mobil najít v křoví nedaleko baru, v kterém o věci pravděpodobně přišel. Peněženka se mu také vrátila, bohužel však bez peněz a platební karty.

Čtěte také

Z internetového bankovnictví zjistil, že než stačil kartu zablokovat, někdo s ní pětkrát v celkové částce zhruba 1 100 korun zaplatil.

Když poškozený muž telefon našel, zjistil, že v něm jsou videa, která on nenatočil. S největší pravděpodobností se natočil sám neznámý muž v momentě, když se pokoušel dostat do mobilu.

Jelikož se policii do současné doby nepodařilo zjistit totožnost muže zachyceného na záběru, obrací se na veřejnost o pomoc. Kdo muže pozná, ať zavolá na linku 158 nebo se dostaví přímo na policejní služebnu.

Pokud se podaří pachatele dopadnout, za trestný čin neoprávněné opatření platebního prostředku a zatajení věci mu hrozí trest odnětí svobody až na 2 roky.

autor: baj | zdroj: Policie České republiky
Spustit audio

Související