VIDEO: Z chaty si udělali drogové doupě. Na Trutnovsku odhalili policisté pěstírnu marihuany

8. říjen 2019 15:00

V neděli 6. října 2019 si v časných ranních hodinách při běžné kontrole rekreačních objektů hlídka trutnovských policistů povšimla neobvyklých úprav u jedné z chalup. Další kroky policejní hlídky pak odstartovaly bleskurychlou a údernou akci, při níž policisté odhalili rozsáhlou indoorovou pěstírnu konopí s bohatě kvetoucími rostlinami konopí indického setého.

V objektu muži zákona současně přistihli i trojici mladých lidí, dva muže (30 a 29 let) a jednu ženu (23 let). Překvapené pěstitele policisté na místě zadrželi a eskortovali na trutnovské oddělení kriminální policie, kde s nimi ještě téhož dne zahájili úkony trestního řízení.

V chatě bylo téměř dva tisíce rostlin konopí

V prostorách rekreačně nevyužívaného objektu, který měl jeden z přítomné trojice pěstitelů několik měsíců v pronájmu, pak muži zákona v několika místnostech v suterénu a v prvním podlaží našli víc, než 1 700 rostlin o výšce mezi 70 a 130 cm na výrobu vysoce kvalitní marihuany, prakticky již těsně před sklizní. Tu za ně ale již dokončila výjezdová skupina královéhradecké kriminální policie.

Čtěte také

Předběžná chemická analýza vzorků nalezených rostlin kriminalistům ukázala, že rostliny obsahují látku delta9 THC ve vysoké relativní koncentraci a při takovém množství pěstovaných rostlin by se výrobcům dostalo i několikamiliónových výdělků.

Na odvoz veškerého technického zařízení, vybavení, chemikálií, svítidel, vzduchotechniky, sušičky a v neposlední řadě samotných sklizených rostlin museli policisté použít dva velké nákladní automobily.

Vzhledem k závažnosti si případ od trutnovských kolegů na místě převzal krajský výjezd královéhradecké kriminální policie.

Policisté na Trutnovsku odhalili pěstírnu marihuany

Vyšetřovatel krajského odboru obecné kriminality vůči celé zadržené trojici neprodleně zahájil trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Za ten jim vzhledem k velkému rozsahu pěstovaných rostlin a možnosti až 6 miliónového zisku hrozí trest odnětí svobody od v rozmezí 8 až 12 let, nebo trest propadnutí majetku.

autor: baj | zdroj: Policie České republiky

Související