Polentové hamburgery (od Lenky Cepkové z Třebestovic)

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme jeden stroužek česneku nasekaný najemno, hrst spařených špenátových listů, zalijeme čtyřmi decilitry vývaru a přivedeme k varu a tenkým praménkem vsypeme 80 g instantní polenty.

Uvaříme hustou kaši.
Do vychladlé směsi zamícháme 1 vejce, osolíme a utvoříme čtyři placičky a zvolna opečeme.
Housky rozkrojíme, na spodní díl dáme kolečka salátové okurky, nudličky paprik a kolečko červené cibule. Na cibuli položíme placičky, pokapeme je kečupem, majolkou a zakryjeme vršky.

autor: Jana Házová

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Procházet se vesmírem a dotýkat se hvězd je možné i ve svěrací kazajce…

Jan Pokorný, ředitel Zpravodajství Českého rozhlasu a moderátor

Jack London Tulák po hvězdách

Tulák po hvězdách

Koupit

Vězeň Darrell Standing, původně profesor agronomie, byl za vraždu svého kolegy odsouzen na doživotí. Pět let pak strávil ve tmě v samovazbě, dost často i ve svěrací kazajce.