Pohankový nákyp 10/1/2009
Suroviny:
pohanka
olej
zelenina podle chuti
brambory
prolisovaný česnek
cibulka osmažená na másle
sůl
koření podle chuti
na sladkou variantu - ovoce - může být sušené, mražené, kompotované nebo čerstvé, ořechy, máslo
Postup:
Pohanku přebereme, spaříme a 5 - 8 minut povaříme. Pekáček vymažeme olejem, přidáme pohanku, zeleninu, pokrájené brambory, prolisovaný česnek, osmaženou cibulku, osolíme, okořeníme a dáme zapéct do trouby.
Sladká varianta - na pohanku dáme ovoce, podle chuti ořechy, poklademe kousky másla a zapečeme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.