Pohanka 28/3/2009

Suroviny:
350 g pohanky - lámanky
6 dl vody
sůl
150 g žampiónů
1 větší cibule
česnek podle chuti
rajčata
petrželka

Postup:
Do vroucí vody nasypeme pohanku, odstavíme a necháme 30 minut v teple. Na tuku zpěníme cibuli, přidáme žampiony a podusíme. Nakonec žampiony přidáme k pohance, dochutíme a podáváme obložené rajčaty a posypané nasekanou petrželkou.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.