-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 1. 11. 2024
Recept poroty: Candát s vinnou omáčkou a máslovou zeleninou podle Jaroslava Sapíka. Jak dát diskrétně spropitné radí Ladislav Špaček. Návrat pivních lahví.
-
Jídlo
Candát s vinnou pěnou a máslovou zeleninou od Jaroslava Sapíka je skvělý tip i na Vánoce
Candát patří mezi naše absolutně nejlepší ryby. Stačí jen citron a sůl, abychom přiznali jeho chuť a nepřetloukli chuť ryby zbytečným kořením.
-
Rada z etikety
Jak správně platit spropitné a jak to udělat, když chceme být diskrétní, radí Ladislav Špaček
U nás se spropitné drží tradičně na deseti procentech z celkové útraty. Můžeme ho zaplatit dvěma možnými způsoby.
-
Jídlo
Vratné pivní lahve se vracejí na výsluní. A bude jich přibývat
Stanou se PET lahve na pivo minulostí, kterou budou připomínat muzea a sbírky pivních artefaktů? Je to možné. V případě Plzeňského Prazdroje na to dojde už brzy.
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 27. 10. 2024
Recept porotkyně Nadi Konvalinkové: Gratinované brambory rychle a chutně. Rada z etikety: Jak jíst muffiny v papírovém košíčku. Kvas do chleba.
-
Jídlo
Zapečené brambory s křupavou krustou podle Nadi Konvalinkové
Brambory, sýr, smetana a trochu koření. Jednoduchý a rychlý recept. Všechny chutě se krásně propojí smetanou a v ústech vás potěší křupnutí krustičky. Maso chybět nebude.
-
Rada z etikety
Muffin v papírovém košíčku nikdy nekonzumujeme celý, radí mistr etikety
Muffin k nám přišel před lety z Ameriky a jako spousta věcí, která k nám dorazila z ciziny, je trošku cizorodá a někdy se potýkáme s tím, jak k ní přistupovat.
-
Jídlo
Na kvas do chleba musí pekaři myslet nejméně den předem
Možná si také vzpomenete na scénu z knihy o Robinsonu Crusoe, v níž si trosečník zkoušel péct chleba. Ten mu ale stále nechutnal a on nemohl přijít na to, co chlebu chybí.
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 20. 10. 2024
Recept poroty: Čočka s uzeným bůčkem podle Jaroslava Sapíka. Kam odložit lžíci, když dojíte vývar, radí Ladislav Špaček. Petrželka a její blahodárné účinky na organismus.
-
Jídlo
Oblíbené podzimní jídlo Jaroslava Sapíka je čočka s uzeným bůčkem a salátem z kysaného zelí s křenem
Své oblíbené podzimní jídlo připravil známý šéfkuchař a porotce rozhlasové soutěže Pochoutkový rok Jaroslav Sapík. Zvolil čočku nakyselo s uzeným bůčkem a salátem s křenem.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »