Počasí v Krkonoších jak na houpačce: tipy kam vyrazit, když není sníh

25. únor 2023 15:45

Kam v Krkonoších za tím nejzajímavějším? Co podniknout když nepřeje počasí? Každému zájemci - tedy místním i turistům - rádi poradí ve vrchlabském regionálním informačním centru.

Jarní prázdniny jsou v plném proudu a s počasím v našich nejvyšších českých horách je to často velmi nejisté. Když nepřeje zimním sportům nebo procházkám, mohou inspiraci na náhradní program získat návštěvníci Krkonoš v Regionálním turistickém informačním centru ve Vrchlabí.

Hlavní novinkou je vrchlabský bazén

„Když není ideální počasí, navštěvují nás hlavně maminky, které zjišťují, co by mohly dělat se svými dětmi. V tuto chvíli je posíláme nejčastěji do naší novinky a to je vrchlabský bazén. Posíláme je také do Krkonošského centra environmentálního rozvoje, tedy takzvaného Krtku, naše nabídka je bohatá,“ říká Klára Hančová vedoucí Regionálního informačního centra.

Historickým centrem pro odměnu

„Muzeum je teď zavřené, protože je v rekonstrukci, otevřené jsou čtyři historické domky, a tam je i část expozice věnované dětem. Doporučujeme také procházku historickým centrem, děti dostanou list, který si mohou vyplnit a potom u nás v infocentru dostanou odměnu,“ doplňuje Hančová.

Regionální turistické informační centrum ve Vrchlabí najdete v ulici Krkonošská 8. Otevřeno mají každý den od 9 do 17 hodin. O víkendu od 9 do 14 hodin. 

autoři: Eliška Pilařová , FRE
Spustit audio

Související