Plavecký areál v Hradci Králové se otevře v pondělí 25. května za přísných hygienických pravidel

23. květen 2020 08:28

Od pondělí 25. května začne v Hradci Králové znovu fungovat plavecký areál. Dovoluje to rozhodnutí vlády, která postupně rozvolňuje koronavirová opatření. Na začátku příštího týdne tak můžou otevřít například i hotely, penziony nebo hrady a zámky. V plaveckém areálu budou platit přísná hygienická pravidla.

„Na otevření jsme připraveni," říká vedoucí plaveckého areálu v Hradci Králové Stanislav Bydžovský.

Čtěte také

Otevřeno bude od 6 hodin ráno. Návštěvníci ale musí počítat s omezeným provozem.
„Otvíráme plavecký bazén, dále slunnou loučku a ve vedlejším areálu městských lázní otevíráme ubytovnu a saunu. Na druhou stranu bude zavřena ta část, kde je bazénová hala, bar, whirpool a prostory, kde je tobogan. Tam bude ještě zavřeno."

Podle pravidel můžou zaměstnanci do bazénu pustit menší počet plavců, doplňuje Stanislav Bydžovský.
„Podle současných pravidel, které jsou vydány ministerstvem zdravotnictví můžeme pustit do bazénu 25 lidí do dráhy. Máme osm drah, takže to je zhruba 200 lidí. S tím, že dalších 40 se může pohybovat v prostoru kolem bazénu a ve sprchách. V sauně bude také omezený počet osob. Na naše rozměry to vychází na 6 až 7 návštěvníků v potní místnosti."

Pohoda v bazénu (ilustrační foto)

Za normálního provozu se do potní místnosti sauny vejde maximálně 10 osob.

Čtěte také

Podle uklízečky Jaroslavy Dleskové se budou všechny prostory pravidelně dezinfikovat.
„U vstupu bude připravena dezinfekce, skříňky, sprchy a WC budou samozřejmě dezinfikovány často. Dá se řici, že po každém zákazníkovi. Klíčky, které si budou lidé půjčovat, budou také vydezinfikovány."

Zaměstnanci plaveckého areálu v Hradci Králové věří, že lidé budou dodržovat dvoumetrové rozestupy a nosit roušky. Ty návštěvníci mohou sundat pouze v bazénu nebo ve sprše.

autoři: Vojtěch Krátký , baj
Spustit audio

Související