Pikantní treska 16.8.2008
Suroviny:
500 gramů filetů z tresky), olej, 2- 3 cibule, 2 větší mrkve, petržel, celer, malý rajský protlak (nebo rajčata), sůl, pepř, citronová šťáva
Postup:
Filety nakrájíme na stejné kousky, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme proležet v chladu. Zeleninu očistíme a nastrouháme.
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na půlkolečka.
Na polovině oleje osmahneme rybu a na druhé zeleninu - k ní ke konci přidáme protlak nebo rajčata. Přidáme torchu vody a dusíme ještě 10 minut a dochutíme. Vzniklou omáčkou zalijeme rybu.
Vaříme s Habadějem v sobotu 16.8.2008 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.