Pikantní kapr 16.10.2010
Vaříme s Habadějem v sobotu 16.10.2010 v 11:10 hodin. Doborou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.
Suroviny: 4 porce kapra, olej, 30 g másla, 3 lžíce rybího vývaru, 3 lžíce kečupu, 1 lžíce worchestrové omáčky, 1 lžíce kapary, karí koření,sůl, citronová šťáva, pepř, kapie a petrželka na ozdobu
Postup: Porce kapra osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet. Poté kapra zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Opečené porce kapra upravíme na nahřáté talíře. Část oleje slijeme, do zbylého přidáme máslo, kečup, vývar, worchestrovou omáčku, rozsekané kapary, kari koření a za stálého míchání krátce povaříme. Takto upravenou šťávu přelijeme přes kapra a jednotlivé porce obložíme proužky papriky a ozdobíme petrželkou. Jako přílohu podáváme opečené brambory a zeleninový salát.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.