Pestrá kuřecí křidýlka 14.2.2004
Suroviny:
8 kuřecích křidýlek, 2 cibule - rozpůlené a rozebrané na plátky, 100 g žampiónů /nakrájených na plátky/, 100 g sterilovaného hrášku, špetka soli, špetka mletého pepře, špetka mletého zázvoru, půl lžičky moučkového cukru, 2 lžičky Solamylu, 2 mrkve - nakrájené na kolečka, 2 lžíce sójové omáčky, 1 dl slepičího vývaru, 3 - 4 lžíce oleje.
Postup:
Křidýlka uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, potom přidáme mrkev, hrášek a houby.
Opepříme, osolíme, přidáme zázvor a pokapeme sójovou omáčkou.
K osmahlé zelenin přidáme křidýlka, zalijeme vývarem, v kterém jsme rozmíchali Solamyl. Směs dusíme 15 - 20 minut, pak křidýlka vyjmeme, zeleninu s houbami rovnoměrně rozložíme na talíř a křidýlka urovnáme navrch.
Podáváme s rýží nebo s brambory.
Vaříme s Habadějem v sobotu 14.2.2004 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.