Perníčky (hned měkké - od včelaře Evžena Báchora)

Suroviny: 35 dkg hladké mouky, 12 dkg moučkového cukru, 2 vejce, 5 polévkových lžic medu, 2 lžíce rozehřátého tuku, 1 lžíce kakaa, 1/2 lžíce prášku do pečiva perníkového, 2 lžíce koření "Medový perník"

Postup:
V míse ze surovin vytvoříme těsto, které necháme asi 2 hodiny odpočinout. Z těsta poté vyválíme placku asi 1,5 cm silnou a vykrajujeme různé tvary. Po vypečení potřeme vajíčkem a po vychladnutí začínáme zdobit.
Poleva:
1 bílek, 15 - 20 dkg moučkového cukru, citronová šťáva. Směs dáme do zdobícího sáčku a vytváříme různé ornamenty. Perníky nám moc chutnají, během zdobení jich polovinu sníme.

autor: Jana Házová

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.