Ostrá masová směs 12.5.2007

Suroviny:
500 g krůtích prsíček, 500 g krůtích jater, 1 střední pórek, 1 velká cibule, 1 balíček mražené zleninové směsi na čínu, 90 g loupaných nesolenách arašídů, 2 lžíce olje, 1 hovězí masox, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce worceserské omáčky, 1 rajský protlak, 2 - 3 lžíce kečupu, sůl, mletý pepř, chilli koření, kari koření

Postup:
Játra a prsíčka očistíme, omyjeme a pokrájíme. V kastrolu na oleji krátce osmahneme oloupanou cibuli nakrájenou na kostičky a omytý a pokrájený pórek. Přidáme maso a orestujme, dokud maso nezbělá.
Pak přidáme kari koření, pepř, masox a chilli.
Mírně podlijme vodou a dusíme do poloměkka. Pak přidáme zeleninovou směs a dusím doměkka. Nakonec přidáme protlak, kečup, sójovou i worcesterskou omáčku,sůl a ještě krátce podusíme.
Nakonec vmícháme arašídy. / Pokud máte rádi. Ale je to dobré i bez nich./
Příloha: rýže.

Vaříme s Habadějem v sobotu 12.5.2007 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.