Nové pianino hradecké firmy Petrof ozdobí jméno FLOW, které navrhl hudební fanoušek z Dánska

2. prosinec 2022 07:23

Mezinárodní soutěž Give me my name, kterou na přelomu října vyhlásil hradecký výrobce pianin a klavírů Petrof, už zná svého vítěze. Nové pianino ozdobí jméno FLOW, tedy v překladu Proud, které navrhl hudební fanoušek z Dánska. Za průběhem ojedinělé akce se teď ohlédneme s Kristýnou Mlatečkovou z marketingu firmy Petrof.

Čtěte také

Do soutěže přišlo z celého světa 12 600 návrhů jmen nového pianina. Jak bylo složité se probrat všemi návrhy?

Bylo to docela složité, protože došlo velmi mnoho zajímavých návrhů a vybrat pouze jedno jméno byl opravdu velký oříšek. Probíhalo to v několik kolech a zabralo nám i poměrně hodně času. Takže o vítězi jsme s definitivní platností rozhodli až teď v úterý 29. listopadu.

Která jména se dostala do užšího výběru a kdo o vítězi rozhodoval?

Čtěte také

V rámci těch několika výběrových kol nám postupně vykrystalizovaly takové čtyři tematické kategorie. Jednou z nich byly názvy z oblasti vesmíru, tam se nám nejvíce líbil název Stellar. Potom z oblasti ctností se porotě líbil název Inspira.

A zvažovali jsme i kategorii ptáků, tam se zase líbil název Falcon. Ale vítězem se nakonec stal tedy název FLOW z kategorie vodní toky.

Autor vítězného návrhu tedy pochází z Dánska a získá pianino v hodnotě 300 tisíc korun. Vaše firma z 90 procent svoji produkci klavírů a pianin exportuje. Projevuje nějak současná energetická krize na zájmu a vaše výrobky?

Čtěte také

Určitě se projevuje, ale snažíme se tomu čelit. Třeba například právě takovou soutěží, jako bylo Give me my name. Tou jsme se pokusili rozšířit mezi milovníky hudby povědomí o značce Petrof i na ty, kteří nás dosud neznali. A podařilo se nám také zaktivovat naše stávající příznivce.

Vaše firma nakonec předá po skončení soutěže dokonce pianina dvě. Kdo dostane to druhé?

Druhé získá umělecká škola, kterou vybere vítěz ve své zemi. Takže poputuje také do Dánska.

autoři: Naďa Kverková , baj
Spustit audio

Související