Cuketové koblížky
Stejně jako v minulém týdnu i v dnešních apetýtových receptech saháme po cuketách. V kuchyni jsou neuvěřitelně variabilní.
Mladé plody cukety je možné využít i v syrové podobě, například v salátech. Dále se hodí do čalamád, omáček nebo polévek. A bát se nemusíte ani jejich smažení či pečení. Výborné je také cuketové zelí. My jsme pro vás vybrali cukety na sladko.
Co potřebujte?
- 250 g oloupané cukety
- 250 g tvarohu
- 250 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- hrst rozinek
- hrst sušených brusinek
- špetku soli
- olej
na obalení:
- moučkový cukr s půl lžičkou mleté skořice
Postup:
- Nastrouháme oloupanou cuketu a přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, dále tvaroh, vejce, sůl a vanilkový cukr.
- Do vymíchaného těsta nakonec přidáme ještě rozinky a brusinky.
- Lžící pak nabíráme těsto a vytváříme koblížky, které smažíme dozlatova.
- Po usmažení je ještě obalíme v cukru se skořicí.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.