Šťavnatý koláč bez mouky

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Nejprve oloupeme a nastrouháme jablka, abychom po nastrouhání získali 600 g jablečné směsi

V pátečním Apetýtu jsme pro vás vybrali tip na koláč z jablek a máku bez mouky.

Dříve používali lidé jen celozrnnou mouku, protože jinou zkrátka neznali. Teprve později se zrodila takzvaná bílá mouka. Do naší kuchyně sice patří, pro naše zdraví je ale dobré si ji někdy odpustit nebo zcela vynechat. A právě k tomu můžete využít třeba i náš dnešní recept.

Co potřebujete?

  • 240 g strouhaných jablek
  • 140 g bílého řeckého jogurtu
  • 100 g mletého máku
  • 40 g cukru (lze použít krupici nebo třeba kokosový)
  • 30 g kešu oříšků
  • 2 vejce

Postup:

  1. Kešu oříšky rozmixujeme na mouku a přidáme k nastrouhaným jablkům.
  2. Poté přidáme další ingredience a vymícháme těsto, které pak vylijeme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Pečeme asi půl hodiny na 180 stupňů.

Tip: Hotový koláč můžete potřít marmeládou nebo čokoládovou polevou. Případně můžete místo jablek použít nastrouhanou oloupanou cuketu.     

Související

  • Banánová bábovka

    Apetýt přináší tip na banánovou bábovku. A i když banánů tolik potřebovat nebudete, určitě stojí za to tuto ingredienci vyzdvihnout.

  • Snídaně, která vám nastartuje den. Připravte si mrkvovou pochoutku!

    V Apetýtu vám celý srpen budeme nabízet každé pondělí inspiraci na jídlo, které bude výživově bohaté a kaloricky vyrovnané. Začneme snídaňovou mrkvovou pochoutkou!

  • Linecký koláč s jablky

    V apetýtovách receptech pro vás máme opět nějakou tu sladkost. Potřebovat budete kromě jiného i skořici. V našem jídelníčku bychom na ni neměli zapomínat.