Smažené švestky ve skořicovém těstíčku
Josef a Saša Senohrábkovi jsou zkušení kuchaři a celoživotní partneři. Vaří poctivě a s láskou, se zkušenostmi, které posbírali v různých restauracích, kde společně vařili. V Apetýtu prozradili recept na smažené švestky v těstíčku.
Co budete potřebovat?
- 1 hrnek mléka
- 2 menší vejce
- 1 lžíci krupicpvého cukru
- 1 lžíci oleje
- 1 lžíci zakysané smetany
- 4-5 lžic hladké mouky
- 1/4 sáčku prášku do pečiva
- 1/2 kávové lžičky mleté skořice
- olej na smažení
- citrónovou kůru
- vypeckované švestky
- bílou čokoládu
- vanilkový a skořicový cukr na obalení po usmažení
- moučkový cukr na obalení švestek – lépe na nich drží těstíčko
Postup vysvětluje pan Senohrábek v přiloženém audiu.
Související
-
Linecký koláč s jablky
V apetýtovách receptech pro vás máme opět nějakou tu sladkost. Potřebovat budete kromě jiného i skořici. V našem jídelníčku bychom na ni neměli zapomínat.
-
Strouhaný kakaový koláč
V pátečním Apetýtu pro vás máme sladkou tečku za celým pracovním týdnem. Důležitou ingrediencí bude tentokrát kakao.
-
Ovocné knedlíky z kuskusu a vloček
V pátečním Apetýtu jsme se tentokrát zaměřili na knedlíky, na jejich lehčí variantu – základem bude kuskus. Je to tvrdozrnná pšenice zpracovaná na droboučké kuličky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.