Smažené švestky ve skořicovém těstíčku

Josef a Saša Senohrábkovi jsou zkušení kuchaři a celoživotní partneři. Vaří poctivě a s láskou, se zkušenostmi, které posbírali v různých restauracích, kde společně vařili. V Apetýtu prozradili recept na smažené švestky v těstíčku.

Co budete potřebovat?

  • 1 hrnek mléka
  • 2 menší vejce
  • 1 lžíci krupicpvého cukru
  • 1 lžíci oleje
  • 1 lžíci zakysané smetany
  • 4-5 lžic hladké mouky
  • 1/4 sáčku prášku do pečiva
  • 1/2 kávové lžičky mleté skořice
  • olej na smažení
  • citrónovou kůru
  • vypeckované švestky
  • bílou čokoládu
  • vanilkový a skořicový cukr na obalení po usmažení
  • moučkový cukr na obalení švestek – lépe na nich drží těstíčko

Postup vysvětluje pan Senohrábek v přiloženém audiu.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.