Vepřové maso ala čína 20/2/2010
Suroviny:
1 menší hlávka zelí
0,5 kg libového bůčku nebo plece
5 stroužků česneku
2 lžíce solamylu
sojová omáčka
sůl
olej nebo sádlo
Postup:
Zelí nakrájíme, spaříme a scedíme. Pokrájené maso orestujeme, přidáme olej nebo sádlo, solamyl a zelí, osolíme a dusíme asi 10 minut. Nakonec dochutíme sojovou omáčkou a podáváme s chlebem nebo topinkou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.