Vepřové kotlety s nivou 23.1.2010
Suroviny:
4 vepřové kotlety, 200g Nivy, 100g slaniny (silnější plátky), 4 feferonky, 1 kyselé jablko, olivový olej, 50 ml červeného vína, sůl, pepř, čerstvá nebo sušená bazalka, zelená petrželka
Postup:
V každé kotletě ostrým nožem nařízneme kapsu. Pak teprve naklepeme, osolíme a opepříme.
Do každé kotlety vložíme sýr, plátek jablka, feferonku, bazalku a na závěr slaninu. Kraje sepneme.
Kotlety opečeme z obou stran na oleji, podlijeme červeným vínem a přiklopíme. Když jsou téměř měkké, necháme je odkryté.
Příloha: Vařené nebo opečené brambory.
Vaříme s Habadějem v sobotu 23.1.2010 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka