Švestková omáčka k masu 26/9/2009
Suroviny:
500 g švestek
kopr
estragon
1 palička česneku
2 lžíce mleté sladké papriky
1 lžička mleté pálivé papriky
sůl
Postup:
Švestky vypeckujeme, podlijeme malým množstvím vody a dusíme do měkka. Měkké švestky propasírujeme, přidáme nasekaný kopr a estragon, prolisovaný česnek, papriku a sůl a necháme přejít varem. Horkou omáčku naplníme do sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při 95 stupních Celsia.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.