Švestková klevela 12/9/2009

Suroviny:
1 kg švestek
20 - 30 dkg cukru
2 lžíce rumu
2 lžíce octa
na špičku nože mleté skořice

Postup:
Švestky vypeckujeme, rozpůlíme, dáme do pekáčku, podlijeme malým množstvím vody a pečeme v troubě asi hodinu - nemícháme! Změklé švestky přendáme do kastrolu, postupně přidáváme cukr, stále mícháme a vaříme asi 10 minut. Odstavíme, přidáme rum, ocet a skořici a promícháme. Ještě horkou klevelu naplníme do skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.