Čalamáda 12/9/2009
Suroviny:
1 kg zelených rajčat
1 kg bílých paprik
0,5 kg cibule
1 větší palička česneku
3 g soli
6 feferonek
60 g cukru
10 ml octa
10 ml oleje
2 lžíce plnotučné hořčice
Postup:
Rajčata, papriky, cibuli, česnek a feferonky nadrobno nakrájíme, dáme na oleji, přidáme sůl, cukr a ocet a vaříme asi hodinu. Hotovou směs odstavíme, přidáme hořčici, promícháme a plníme do skleniček. Sterilujeme při 80 stupních Celsia asi 30 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.