Kuřecí prsa v medové omáčce 6.10.2007

Suroviny:
4 kuřecí prsa bez kůže, 2 mrkve, 1 velká cibule, kousek cukety, šťáva z pomeranče, šťáva z citronu, med, hořčice, česnek, 2 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru, sůl, pepř, olej

Postup: Osolená kuřecí prsa osmahneme na pánvi. Vyjmeme na teplý talíř. Na oleji orestujeme pokrájenou mrkev, cibuli a cuketu. Zeleninu vložíme do malého pekáčku, přidáme opečené maso a zalijeme připravenou zálivkou ze šťávy pomeranče, citrónu, medu, hořčice, česneku, strouhaného zázvoru a pepře. Celé necháme zapéct v troubě.

Příloha: vařené brambory nebo rýže.

Vaříme s Habadějem v sobotu 6.10.2007 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.