Zapečené omelety s masovou směsí 31/3/2007

Omelety:
200 g celozrnné mouky
2 vejce
čtvrt litru mléka
125 ml minerálky
špetka soli
olej na smažení

Masová směs:
500 g mletého masa
300 g rajčat
2 pórky
1 cibule
hrst sekané petrželky
2 stroužky česneku
metá sladká paprika
pepř
sůl
olej

100 g eidamu

Postup:
Všechny suroviny na omelety smícháme a těsto necháme 30 minut odstát. Na pávi na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso, promícháme a dusíme do měkka. K měkkému masu přidáme oloupaná a na kostky pokrájená rajčata, pórek, česnek, osolíme, okořeníme a necháme povařit. Nakonec do směsi přidáme nasekanou petrželku. Z těsta usmažíme omelety a naplníme je masovou směsí. Naplněné omelety urovnáme do vymazané zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.