Nákyp s mletým masem a houbami 24.3.2007
Suroviny:
200 g žampiónů nebo jiných čerstvých hub, 1 cibule, 1 svazek petrželky, 50 g másla, 250 g špaget, sůl, pepř, 400 g míchaného mletého masa, tymián, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2-3 lžíce masového vývaru, 250 g smetany, tuk na formu, 1 žloutek, 4 lžíce strouhaného parmazánu.
Postup:
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli a petrželku usekáme a obojí podusíme na másle. Mezitím dáme vařit těstoviny. Mleté maso dáme k houbám, okořeníme solí, pepřem, tymiánem, protlakem, zalijeme, vývarem a dvěma třetinami smetany a 5 minut povaříme. Pak dochutíme a promícháme s okapanými těstovinami. Dáme do tukem vymazané ohnivzdorné formy. Rozkvedláme zbylou smetanu se žloutkem, sýrem a pepřem a přetáhneme tím nákyp. Pečeme 30-35 minut při 210-220 stupních Celsia.
Vaříme s Habadějem v sobotu 24.3.2007 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.