Kapusta pečená v alobalu 17.3.2007
Suroviny:
400 g kapusty, 200 g mletého vepřového masa, 100 g šunky, 50 g cibule, 80 g másla, 1 vejce, 250 ml masového vývaru, špetka pepře, sůl, sekaná petrželka, strouhanka, alobal.
Postup:
Listy očistíme, dáme vařit do osolené vody, vodu slijeme a listy necháme okapat. Pak z nich vykrojíme žebra.
Alobal omastíme máslem a na něj rozložíme hustě listy kapusty.
Maso smícháme s cibulí osmaženou na 40 ti gramech másla, s vejcem a dochutíme solí a kořením. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
Masovou směsí potřeme listy kapusty a pak na ně položíme plátky šunky. Nakonec vše stočíme v podlouhlou balenku a zabalíme do alobalu. Dáme na pekáč, podlijeme vývarem a pečeme asi 45 minut v předem vyhřáté troubě. Hotový pokrm zbavíme alobalu a pokrájíme na řezy.
Příloha: brambory, bramborová kaše.
Vaříme s Habadějem v sobotu 17.3.2007 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://hradec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://hradec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.