Kapusta pečená v alobalu 17.3.2007

Suroviny:
400 g kapusty, 200 g mletého vepřového masa, 100 g šunky, 50 g cibule, 80 g másla, 1 vejce, 250 ml masového vývaru, špetka pepře, sůl, sekaná petrželka, strouhanka, alobal.

Postup:
Listy očistíme, dáme vařit do osolené vody, vodu slijeme a listy necháme okapat. Pak z nich vykrojíme žebra.
Alobal omastíme máslem a na něj rozložíme hustě listy kapusty.
Maso smícháme s cibulí osmaženou na 40 ti gramech másla, s vejcem a dochutíme solí a kořením. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
Masovou směsí potřeme listy kapusty a pak na ně položíme plátky šunky. Nakonec vše stočíme v podlouhlou balenku a zabalíme do alobalu. Dáme na pekáč, podlijeme vývarem a pečeme asi 45 minut v předem vyhřáté troubě. Hotový pokrm zbavíme alobalu a pokrájíme na řezy.

Příloha: brambory, bramborová kaše.

Vaříme s Habadějem v sobotu 17.3.2007 v 11:15 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.