Americká buchta II - s hruškami 3/3/2007

Suroviny:
3 žloutky
1 hrnek cukru
2 hrnky polohrubé mouky
3 hrnky hrušek pokrájených na kostičky
1 hrnek ořechů, rozinek a jader z dýně
půl lžičky skořice
1 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
1 hrnek teplé vody
půl hrnku oleje
sníh ze 3 bílků

Postup:
Všechny suroviny smícháme a nakonec těsto zlehčíme sněhem z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlou buchtu polijeme podle chuti čokoládovou nebo citrónovou polevou.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.