Tachovský rybí salát 11/11/2006
Suroviny:
sladkovodní ryby
sůl
cibule
mrkev
paprika
zelí
celý pepř
bobkové listy
nové koření
majonéza
pepř
chilli
kari
Nálev:
voda a ocet v poměru 1 : 1
Postup:
Očištěné ryby pokrájíme na větší kusy, hodně nasolíme, naskládáme do misky a necháme 2 dny uležet v chladničce. Po 2 dnech rybu omyjeme ve studené vodě, stáhneme kůži, narovnáme zpět do misky, zalijeme nálevem a necháme 5 - 7 dní v chladničce. Rybu vyjmeme z nálevu, odstraníme kosti a maso pokrájíme na malé kousky. Do skleniček střídavě naskládáme kousky ryby a zeleniny a do každé skleničky přidáme 3 kuličky pepře, 1 bobkový list a 3 kuličky nového koření, uzavřeme a uložíme do chladničky. Rybu se zeleninou postupně odebíráme, smícháme s majonézou a dochutíme kořením.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.