Rychlá švestková povidla 7/10/2006
Suroviny:
7 kg švestek
půl litru octa
1,5 kg cukru krupice
Postup:
K omytým a vypeckovaným švestkám přidáme ocet a cukr, promícháme a necháme přes noc odstát. Druhý den švestky přendáme do smaltovaného nebo hliněného kastrolu nebo hrnce a dáme vařit. Vaříme 4 - 5 hodin, nemícháme!! Uvařená povidla odstavíme, důkladně promícháme, přendáme do sklenic a zavíčkujeme. Nesterilujeme !!
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka