Zapečený candát se šunkou 29/4/2006
Suroviny:
350 g vykostěného candáta bez kůže
100 g másla
vývar
50 g cibule
100 g celeru
1 dl smetany
1 žloutek
100 g tvrdého sýra
100 g šunky
sůl
Postup:
Porce ryby naskládáme do zapékací misky, přidáme 50 g másla, trochu vývaru, jemně nakrájenou cibuli a celer a necháme dusit. Maso vyjmeme, šťávu prolisujeme a přidáme k ní smetanu smíchanou se žloutkem a 50 g jemně nastrouhaného sýra. Podušenou rybu naskládáme do máslem vymazané zapékací misky, poklademe šunkou, přelijeme smetanovou směsí, zasypeme sýrem a zapečeme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.